Rendelési idők

Tisztelt Betegeink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a rendelői ellátásban május 04-től NEM LESZ VÁLTOZÁS!!
- Betegvizsgálat/személyes ügyintézés CSAK előzetes telefonos megbeszélést követően, időpont egyeztetéssel történik.
- Miniszteri utasításnak megfelelően a rendelőben óránként maximum 4 beteg ellátása történhet, 15 perces időközönként-
- Gyógyszerfelírás KIZÁRÓLAG telefonon vagy az Erodium rendszeren keresztül lehetséges, személyesen nem!
- Táppénzes igazolást elektronikus úton állítunk ki.
- Közgyógy igazolvány, szakorvosi javaslat meghosszabbítása továbbra sem szükséges.
- Beteg otthonában ellátás nem történik.
- A rendelőbe illetve a gyógyszertárba érkező betegeinktől kérjük szájmaszk viselését.

A Kormány által meghozott, 2020. május 04-től érvénybe lépő lazító rendelkezések a háziorvosi ellátás tekintetében a járvány miatt bevezetett eljárásokat nem érintik.

Megértésüket köszönjük!
Tisztelt Lakosság!

A kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre és a járványügyi érdekekre tekintettel a
háziorvosi ellátás ideiglenesen megváltozik 2020. 03. 16-tól,
annak érdekében, hogy a koronavírus járvány terjedését megelőzzük.

Elkülönített rendelési időt (légúti rendelés) biztosítunk azoknak a betegeknek, akiknek bármilyen típusú légúti panaszuk, tünetük van. A légúti rendelések az eddigi rendelési idő utolsó órájában lesznek:
Hétfő: 15:00 - 16:00 Kedd: 10:00 – 11:00 Szerda: 15:00 – 16:00 Csütörtök: 10:00 – 11:00 Péntek: 10:00-11:00
Ezek a páciensek csak ere a rendelésre jöhetnek.
Nyomatékosan kérjük, hogy csak akkor jöjjenek a rendelésre, ha otthon nem tudják kúrálni magukat és orvosi vizsgálatra van szükségük. Amennyiben a következő panaszokból akár EGY is igaz Önre, vagy gyermekére, a légúti rendelésre jöjjön:
- nátha
- torokfájás
- köhögés
- tüsszögés
- hőemelkedés
- láz
- hidegrázás
- végtagfájdalom
- nehézlégzés, fulladás
A légúti rendelés csak Nemesvámoson érhető el, kérjük a veszprémfajszi páciensek is Nemesvámosra jöjjenek ezekkel a panaszokkal.
A légúti rendelés során, amíg egy beteg vizsgálata zajlik, a váróban csak a soron következő beteg illetve egy közvetlen hozzátartozója tartózkodhat, a többi betegnek a rendelő épülete előtt, egymástól legalább 2 méter távolságot tartva kell várakozni. Az ellátás érkezési sorrendben történik, a légúti rendelésre időpontfoglalás nem lehetséges. Mivel a várakozás az épületen kívül történik, a légúti rendelésre érkezőknek a váróban lévő terminálon beregisztrálni nem kell!
A légúti rendelésre csak a légúti panaszos betegek jöhetnek, ebben az időszakban más jellegű panasszal nem foglalkozunk (a szigorú izoláció, fertőtlenítés miatt akkor sem, ha egyébként nincs más várakozó beteg)!

KORONAVÍRUS GYANÚ estén TILOS A RENDELŐBE JÖNNI! Telefonon kell egyeztetni velünk, vagy a zöld számot (06-80/277-455, 06-80/277-456) hívják!

További intézkedések:
Szeretnénk a sima rendelésen is elkerülni a zsúfoltságot, ezért csak különösen indokolt esetben keressék fel a rendelőt.
- Amennyiben lehet, gyógyszereik felírását az Erodium rendszeren keresztül intézzék.
- Gyógyszer felírást az elkövetkező időszakban telefonon is lehet kérni.
- Elektronikus receptet a kormány rendelete értelmében ebben az időszakban nem csak a recept tulajdonosa, hanem bárki kiválthat, így idős betegnek nem szükséges személyesen a gyógyszertárba elmennie.
- A kormány által hozott rendelet értelmében a lejárt vagy lejáró hivatalos iratok érvényessége a veszélyhelyzet ideje és az azt követő 90 napban megmarad, ezért nem szükséges a következő dokumentumok érvényességének meghosszabbítása:
jogosítvány
szakorvosi javaslat
közgyógy igazolvány

- TÁPPÉNZ kizárólag betegség esetén adható. Abban az esetben, amikor a szülő nem tudja megoldani a gyermekfelügyeletet és amiatt maradna otthon, akkor táppénz NEM adható (rendelet írja elő). Ugyanúgy nem vehető táppénzre az, akitől a munkáltató kéri az otthon maradását (pl. külföldről hazatért hozzátartozója miatt).

- az egészségügyi személyzettel való kontaktus minimalizálásra kerül: vérnyomásmérést otthon végezzék el, a feljegyzett értékeket mutassák be, a rendelőben vérnyomásmérés csak indokolt panasz esetén fog történni.

- Táppénzes papírt nem szükséges két hetente kiállítani és elvinni

- Amennyiben bizonytalanok az orvosi vizsgálat indokoltságát illetően, kérjük, telefonon egyeztessünk.

- Az egészségügyi veszélyhelyzet idejére a megfelelő fertőtlenítés kivitelezési problémái miatt NEM TÖRTÉNIK HÁZNÁL BETEGELLÁTÁS a fertőzés terjedésének megelőzése érdekében.


A fent részletezett intézkedések mindannyiunk számára többlet kényelmetlenséget, terhelést fognak okozni, de ezek az Önök, családjuk egészsége és a lehetőség szerint minél tovább fenntartható alapellátás céljából történnek, ezért ezek betartásában egyéni kivételek nem lesznek, erről vitatkozni a rendelőben nem fogunk.


Megértésüket és segítségüket köszönjük!

A rendelési időpontokat az alábbi színkódok azonosítják. A csíkozott rendelésekre már nincs foglalható szabad időpont.

 
Háziorvosi ellátás
7:00
 
9:00
 
11:00
 
13:00
 
15:00